Világzene

Brassdance művészeti vezető: Sörfőző Zoltán

A Daniel Speer Brass együttes 1990-ben alakult. Fúvósai a pécsi Zeneművészeti Főiskolán diplomáztak, és most profi zenészként, zenetanárként vagy vállalkozóként tevékenykednek.

Brassdancezenekarként akkor lépnek fel, ha a show és mozgás a domináns, jazz-, rock- és popszámokkal. Eredetileg azzal a céllal alakultak, hogy névadójuk, a XVII. századi német zeneszerző, a toronyzene megteremtője szellemében a barokk és reneszánsz muzsikát népszerűsítsék, aztán közönségigényre a könnyedebb műfajok is bekerültek a repertoárba. A számos sikeres hazai hangverseny mellett többször turnéztak Ausztriában, Németországban és Szlovákiában.  Szép sikereket értek el Berlinben, Bukarestben, Nürnbergben, Párizsban, Szófiában, Trierben, valamint Stuttgartban, két ízben is. Teltházas előadások voltak a Magyar Köztársaság Kulturális Intézeteinek koncerttermeiben és szabadtéri fesztiváljain.

Tagjai: Sörfőző Zoltán (harsonás a zenekarvezető), Horváth Zoltán (trombitás), Hammer Gábor (trombitás), Pétersz Árpád(kürt, a Pannon Filharmonikusok tagja), Maronics Zsolt  (tuba), és Péter Zoltán (dob). Időnként egy-egy gitáros is bekapcsolódik a játékba, korábban tag volt itt ifjabb Katona Tamás és Pozsgai Tamás is

http://www.dsb.hu/brassdance/

 

 

Empty Pubs zenekar vezető: Dr. Réthy István

A zenekar tulajdonképpen egy baráti társaság, aki annyira jó kedéllyel muzsikál együtt immáron több mint egy tucat éve (2002. óta), hogy – mondja a szakma – profivá érett (négy lemez, egy válogatás album, dokumentumfilm zene, két koncert DVD, no meg rengeteg élő fellépés a legkisebbtől a legnagyobb színpadig), de ez a magával sodró lendülete mindmáig megmaradt és ragályos. Ezt nevezik a zenekart ismerő berkekben EP vírusnak; kifejezetten jótékony hatású… A "banda" egészen magas szintű elismerésben is részesült: 2014-ben Heves Megye Príma Díjasai voltunk! Muzsikánk saját repertoár, a szövegek gyakran körmönfontak, mélyebb gondolatokat, nemes üzeneteket hordoznak, viszont van köztük egészen huncut és laza is.

Tagok: Béres-Deák Balázs (Basszusgitárok), Nigrinyi-Vágvölgyi Zsuzsa (Ének, vokál), Réthy István (Ének, gitárok), Suri Attila (Dobok), Szepesházy Dóri (Ének, vokál), Zakár Tivadar (Gitárok)

Felsőtárkányi Fúvószenekar karnagy: Juhász András

http://emptypubshu.wixsite.com/epk-band

 

Peca Zenekar

A PECA egy koncertzenekar, melyben egyedi módon képesek kapcsolódni egymással a különböző kultúrák zenéi. A magyar népzene mellett jelentős helyet kapnak nyugat-afrikai tradicionális hatások, az afrobeat és a latin zene, s ezzel együtt Kelet-Európa és a Balkán teljes zenei spektruma. Ez a széles repertoár inspirálóan hat a zenekari tagokra, akik külön-külön is sokféle stílust képviselnek az etnótól a cigány muzsikán át a világzenéig. Dinamikus, perkusszív jellegű zene, melyben egyaránt vannak instrumentális és énekes számok magyar, illetve spanyol nyelven. A zenekar 2003-ban alakult Budapesten Gábos Barna kezdeményezésével.

Az eredeti felállás az évek során több üdítő változáson ment keresztül, ennek köszönhetően alakult ki az a sajátos, érett hangzás, mely ma jellemzi az együttes friss zenei világát. A PECA első lemeze Calle Cartagena 211 címmel jelent meg 2005-ben. Azóta a megújult zenekar – egy-egy tagcserét követően – kibővült, női vokál és néhány nem mindennapi hangszer növeli fellépéseik színvonalát.

Tagok: Gábos Barna (ének, gitár, kaval, fuvolák, talking drum), Szász Márk (ének, kalimba, shekere, güiro), Rácz Krisztián (gitár), Vajdovich Árpád (basszusgitár), Kovács Norbert (dob), Takács Márton (konga, timbales, cabasa, maracas), Fehér Károly  (cajon, djembe, derbuka, kpanlogo, talking drum)

https://www.facebook.com/pg/pecazene/about/?ref=page_internal

https://hu.wikipedia.org/wiki/PECA

 

Petruska András

Petruska András dalszerző-énekes a magyar folklór motívumokat az angolszász rock, valamit a tánczene elemeivel ötvözi. Szuggesztív, közvetlen, humoros előadásmódjával, valamint virtuóz gitárjátékával Petruska meghatározó szerepelője a hazai fiatal zenészgenerációnak. Dalszerzői teljesítményéért 2015-ben Artisjus Junior-díjra jelölték.

2014-ben jelent meg első, Metropolita című nagylemeze. A konceptalbum a 4-es metró megállói mentén haladva sajátos képet fest a XXI. századi Budapestről, és a benne élő 20-as, 30-as éveiben járó generációról. A Szent Gellért tér című dalhoz készült videó döntős helyezést ért el az I. Magyar Klipszemlén ‘Legjobb rendezés’ kategóriában, valamint az Index.hu 2014-es Top 10-es listájára is felkerült.

2016 tavaszán jelent meg Petruska második nagylemeze. A Kapunyitó című albumot a szerző 30. születésnapja és saját generációjának kihívásai inspirálták. A kiadványt beharangozó Nyár (Most vidám igazán) című dalt a Petőfi Rádió rotációban játszotta, a Trouble in My Mind pedig a legjobb négy szám között szerepelt A Dal 2016 című tv-műsor döntőjében, ahol Petruska A Dal Felfedezettje díjat is megkapta.

http://petruskaandras.hu/

Seventeen Big Band

A Seventeen Big band 2000 decemberében alakult fiatal, a bigband zenét szerető, lelkes, amatőr zenészekből, főként a XVII. kerületi zeneiskola jelenlegi és volt diákjaiból.

Az együttes tagjai számára a tanulás, a fejlődés, a szakmai kihívás az, ami az inspirációt jelenti, és nem utolsó sorban az együttzenélés.

A Seventeen Big band az elmúlt egy évtizedben rendszeres szereplőjévé vált a helyi fesztiváloknak. Fellépéseik főként a XVII. kerületi, illetve budapesti rendezvényeken vannak, de számtalan zenei fesztivál, klub fellépés, céges rendezvény, minősítő koncert is áll mögöttük. A hazai fellépéseken kívül többször koncerteztek Olasz- valamint Görögországban.

Megalakulásuk óta az ország több Jazz fesztiválján is felléptek: Hajdúböszörményben, Harkányban, Barcson, Sajószögeden....

Az évente megrendezésre kerülő Budapesti Big Band fesztivál állandó résztvevői, ahol 2008-ban az "A" kategóriában ezüst fokozatot értek el.

A zenekar elsődleges célja a big band zene minél szélesebb körben való megkedveltetése. Mivel koncertjeikkel minden korosztályt szeretnének szórakoztatni, ezért műsorukban számtalan stílus megtalálható, többet között a seing, mambo, rock, funky valamint a hagyományos jazz standard feldolgozások.

http://www.17bb.hu/

 

Talamba Ütőegyüttes 

Az 1999-ben alakult csapat tagjai diákként találkoztak és barátkoztak össze a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán  Igazi crossover együttes, akik valódi XXI. századi muzsikával szórakoztatják a közönséget itthon és külföldön egyaránt.   a fellépések mellett kultúrmissziót is folytatnak, hiszen a kezdetektől fogva járják az országot, hogy a gyerekeket megismertessék a zenével, a hangszerekkel. Évente közel 20 000, jellemzően hátrányos helyzetű gyermekhez viszik el a zenét, ezáltal elérve azt, hogy azon települések lakói is részesülhessenek a zene, a közös muzsikálás élményében, akiknek esélye sem lenne eljutni egy koncertre.

Díjak: Debrecen Város Kultúrájáért díj (2002), Belgiumi Nemzetközi Versenyen 3. helyezés (2003), Artisjus-díj (2004),Nemzetközi Luxemburgi Verseny középdöntősei (2005), Gödöllő Kultúrájáért díj (2010),Szentpétervári I. Nemzetközi Crossover Kamarazenei Versenyen különdíj (2010), Gödöllő Városért Díj (2015)

Tagok: V. Nagy Tamás, Grünvald László,Szitha Miklós, Zombor Levente

http://www.talamba.hu/

 

Zacc együttes

A formáció 2012 decemberében kezdte meg próbáit, főként szabadszállási és egy kunszentmiklósi tagokkal.  Jelenlegi felállásban 2014 óta zenélnek együtt. A zenekar autentikus magyar népdalokat ötvöz modern ritmikával, gitár és dob kísérettel.

Tagok: Bajusz Tünde (ének), Hajdú István (ének), Majdán Dorottya (hegedű, ének), Bajusz Gábor (szóló gitár), Honti Roland (basszus gitár), Pócs Márton (dob)

https://www.facebook.com/pg/ZACC-egy%C3%BCttes-208995279247834/about/?ref=page_internal

 

 

 

 

 

 

 

 

Támogatók

A Muzsikál az Erdő Alapítvány biztos háttere a rendkívüli helyzetben szakmai program megvalósítását 2020.évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.   

 

 

 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER -TÁRSFESZTIVÁL

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2018 Muzsikál az Erdő
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.