„Muzsikál az erdő” irodalmi pályázat, 2020

A Muzsikál az Erdő Alapítvány irodalmi pályázatot hirdet a Muzsikál az erdő” 2020 évi rendezvénysorozatának alkalmából.

Várjuk minden olyan alkotó pályázatát, akinek alkotásai összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

„Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalmi élet, gazdaság, környezetvédelem, kulturális-művészeti élet – összehangoljuk, harmonizáljuk.”

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő céljai: a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő és a zene, a művészet erejével. A klasszikus zene, az irodalom, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő, a természet védelme,a helyi közösségek építése. A rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

Két életkori kategóriában lehet pályázni:

  1. felnőttek:

Olyan irodalmi alkotásokat várunk, amelyekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható. Terjedelmi korlát lírai mű esetén 2 oldal, epika esetén 10, dráma esetén 50 oldal 12-es betűmérettel, másfeles sorközzel.

  1. gyermekek: 8 -18 éves korig.

A gyermekektől meséket várunk max. 3 oldal terjedelemben. A témát a „Muzsikál az erdő” szellemiségéből merítsenek, amelyhez támpontot ad 3 rajz a korábbi „Muzsikál az erdő” Gyermekrajz pályázat alkotásai közül. 

  

Egy pályázó egy pályaművel jelentkezhet. Az alkotásokat e-mailben, csatolt file-ként world dokumentum formájában kérjük beküldeni. e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A file név tartalmazza a szerző nevét és a mű címét pl.: Kiss János „Zene” című műve esetében: kissjanos.zene. Minden alkotó köteles mellékelni a nevezési lapot, aláírva szkennelve vagy lefotózva, ami tartalmazza az alkotó nevét, címét, e-mail postafiókját, telefonos elérhetőségét.

A nevezési díjmentes.

A művek beküldési határideje: 2020. május 15.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.

A zsűri elnöke: Győrffy Ákos

A zsűri tagjai: Vasvári Csaba, Matúz Viktória

Díjazás: wellnes hétvégék, tárgyjutalmak

Az első három helyezett mű előadásra kerül a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvényén, valamint megjelenik az Erdészeti lapok és a Mi erdőnk című folyóiratok honlapján, illetve a szerkesztőség által arra érdemes művek a www.litera.hu irodalmi portálon.

A díjazott alkotások elhangoznak a „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok, illetve a „Muzsikál az erdő” az ország egyéb régióiban szervezett rendezvényein, valamint közzétesszük azokat honlapunkon.

Az eredményeket közzétesszük várhatóan 2020. június 21-én a www.muzsikalazerdo.hu honlapunkon.

           

Információ:    Matúz Viktória

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Irodalmi pályázat kiírás2020

Irodalmi Pályázat pályázati lap 2020

Rajzok (csomagolt állományban)

 

Támogatók

A Muzsikál az Erdő Alapítvány biztos háttere a rendkívüli helyzetben szakmai program megvalósítását 2020.évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.   

 

 

 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER -TÁRSFESZTIVÁL

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2018 Muzsikál az Erdő
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.