„Muzsikál az erdő” irodalmi pályázat, 2016

Jókai Anna, Kossuth Nagydíjas írónő védnökségével

 

A Muzsikál az Erdő Alapítvány irodalmi pályázatot hirdet a Muzsikál az erdő” 2016 évi rendezvénysorozatának alkalmából.

Várjuk minden olyan magyarországi vagy határon túl élő magyar alkotó pályázatát, akinek alkotásai összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

„Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.”

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő céljai: a klasszikus zene, az irodalom, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő védelme, a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése a művészet, az erdő és a zene erejével. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

Két életkori kategóriában lehet pályázni:

1.      felnőttek:

Olyan irodalmi alkotásokat várunk, amelyekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható. Terjedelmi korlát lírai mű esetén 2 oldal, epika esetén 10, dráma esetén 50 oldal 12-es betűmérettel, másfeles sorközzel.

2.      gyermekek: 8 -14 éves korig.

A gyermekektől meséket várunk max. 3 oldal terjedelemben. A témát a „Muzsikál az erdő” 2015-ös gyermekrajz pályázatának 3 díjazott alkotása adja. A pályázók választhatnak, hogy egy vagy akár mindhárom rajzot belefűzik a meséjükbe, ötletet merítenek belőlük.

Gyermekrajzok letöltése

A 2015-ös " Muzsikál az erdő" Gyermekrajzpályázat helyezettjei:
Bakos Máté (Gyömrő), 1. helyezett, 11 éves
Szűcs Rozina (Ecséd), 2. helyezett, 4 éves
Magyari Márk (Berettyóújfalu), különdíjas, 10 éves
 

Egy pályázó egy pályaművel jelentkezhet. Az alkotásokat e-mailben, csatolt file-ként world dokumentum formájában kérjük beküldeni. e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

A file név tartalmazza a szerző nevét és a mű címét pl.: Kiss János „Zene” című műve esetében: kissjanos.zene. Minden alkotó köteles mellékelni egy címjegyzéket, ami tartalmazza az alkotó nevét, címét, e-mail postafiókját, telefonos elérhetőségét.

A nevezési díjmentes.

 

Pályázati lap letöltése

 

A művek beküldési határideje: 2016. június 1.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.

A zsűri elnöke: Győrffy Ákos

Tagjai: Vasvári Csaba, Matúz Viktória

Díjazás:         

Wellnes hétvégék, értékes tárgyjutalmak.

Az első három helyezett mű előadásra kerül a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok záró rendezvényén, 2016. július 10-én, valamint megjelenik az Erdészeti lapok és a Mi erdőnk című folyóiratok honlapján, illetve a www.litera.hu irodalmi portálon.

 

Az arra érdemes alkotások elhangoznak a „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok, illetve a „Muzsikál az erdő” az ország egyéb régióiban szervezett rendezvényein, valamint közzétesszük azokat honlapunkon.

 

Az eredményeket közzétesszük honlapunkon, várhatóan 2016. június 30-án.

 

 

Információ:    Vasvári Csaba, Matúz Viktória

 This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Támogatók

A Muzsikál az Erdő Alapítvány biztos háttere a rendkívüli helyzetben szakmai program megvalósítását 2020.évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.   

 

 

 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER -TÁRSFESZTIVÁL

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2018 Muzsikál az Erdő
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.