Muzsikál az Erdő Alapítványgyermekrajz pályázatot hirdet aMuzsikál az erdő” 2016. évirendezvénysorozatának keretein belül, melynek témája: „Csodaerdő tisztása”.

Várjuk minden alkotó kedvű gyermek pályázatát, akiknek az alkotásai összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével.

 

Kedves Gyerekek! Engedjétek szabadon a fantáziátokat! Rajzoljatok, fessetek, mutassátok meg, hogy Ti hogyan látjátok az erdőt, ezt a varázslatos helyet. A „Muzsikál az erdő” rendezvényekkel szeretnénk, ha minél többen felfigyelnétek arra, hogy mekkora érték az erdő, a tiszta környezet. Minden napon gondolunk Rátok, kedves gyerekek, és várunk kézműves foglalkozásokkal, bábszínházzal, gyerekeknek szóló koncertekkel, odakint az erdőben. Gyertek el a szüleitekkel, a nagyszüleitekkel a „Muzsikál az erdő” rendezvényeire. Bízunk benne, hogy jól fogjátok magatokat érezni!

 

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

„Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, zene - művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.”

A „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat fő céljaa környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő, a művészetek és a zene erejével. A komolyzene, a népzene, a képzőművészetek, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti, kulturális értékek, az erdő védelme, a helyi közösségépítés, a helyi közösségek összefogása. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

A Príma Díjas és Nógrádikum Díjas rendezvény erdei helyszíneken klasszikus és népzenei koncertekkel, erdei sétákkal, képzőművészeti kiállításokkal, gyermekprogramokkal, sporteseményekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, falusi vendéglátással várja a feltöltődésre vágyó közönséget.

Muzsikál az erdő” jövőképe – a természettel békében, összhangban élő ember.

"Az erdő nemcsak egy fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem egy csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása."

 

A rajzok technikája szabadon választott.

A4-es méretű pályaműveket várunk.

Minden pályázó a rajz hátoldalára írja rá a nevét, életkorát, elérhetőségét (postacímét és a szülei email címét) és a mű címét.

A pályaműveket postai úton várjuk.

Pályaműveket nem küldünk vissza.

 

Pályázhatnak: 1. óvodások

                           2. alsó tagozatos iskolások

 

A pályázatok beadási határideje:2016. május 1 - június 1. között.


Beadási cím: 3200 Gyöngyös, Gólya utca 28.

 

Zsűri: Az alkotásokat szakmai zsűri bírálja el, melynek elnöke Telegdi Ágnes író.

 

Díjazás:

-           A zsűri által kiválasztott alkotásokat kiállítjuk a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok helyszínén.

-          Telegdi Ágnes könyvei, „Muzsikál az erdő”-s ajándéktárgyak, rajzeszközök.

Az ünnepélyes eredményhirdetést Telegdi Ágnes tartja.

 

Fődíj: a legjobb alkotás készítője a családjával tölthet egy hétvégét egy mátrai vendégházban.

 

Az eredményhirdetés helyszínét és időpontját, valamint a kiállításra szánt alkotások listáját június 25-e után közzé tesszük honlapunkon, a www.muzsikalazerdo.hu

 

Érdeklődni: 

Matúz Viktória This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., vagy +36-30-366-09-66

Támogatók

A Muzsikál az Erdő Alapítvány biztos háttere a rendkívüli helyzetben szakmai program megvalósítását 2020.évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.   

 

 

 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER -TÁRSFESZTIVÁL

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2018 Muzsikál az Erdő
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.