„Muzsikál az erdő” gyermekrajz pályázat 2015

Muzsikál az Erdő Alapítványelső ízben hirdet gyermekrajz pályázatot aMuzsikál az erdő” 2015. évirendezvénysorozatának keretein belül, melynek témája „Az erdő hangjai”.

Várjuk minden alkotó kedvű gyermek pályázatát, akiknek az alkotásai összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

„Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, zene - művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.”

A „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat fő céljaa környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő, a művészetek és a zene erejével. A komolyzene, a népzene, a képzőművészetek, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti, kulturális értékek, az erdő védelme, a helyi közösségépítés, a helyi közösségek összefogása. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

A Príma Díjas és Nógrádikum Díjas rendezvény erdei helyszíneken klasszikus és népzenei koncertekkel, erdei sétákkal, képzőművészeti kiállításokkal, gyermekprogramokkal, sporteseményekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, falusi vendéglátással várja a feltöltődésre vágyó közönséget.

Muzsikál az erdő” jövőképe – a természettel békében, összhangban élő ember.

"Az erdő nemcsak egy fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem egy csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása."

A rajzok technikája szabadon választott.

A4-es méretű pályaműveket várunk.

Minden pályázó a rajz hátoldalára írja rá a nevét, életkorát, elérhetőségét (postacímét és a szülei email címét) és a mű címét.

A pályaműveket postai úton várjuk.

Pályázhatnak:

1. óvodások

2. alsó tagozatos iskolások

A művek beadási határideje:2015. május 1 - június 1. között.

Beadási cím: 3200 Gyöngyös, Gólya utca 28.

 

Zsűri:Az alkotásokat szakmai zsűri bírálja el, melynek elnöke Telegdi Ágnes írónő.

Díjazás: A beérkező, arra érdemes alkotásokat kiállítjuk a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok valamelyik helyszínén.

Telegdi Ágnes: Cinke-napló című könyve, „Muzsikál az erdő”-s ajándéktárgyak, rajzeszközök. Az ünnepélyes eredményhirdetést Telegdi Ágnes írónő tartja.

Fődíj: a legjobb alkotás készítője a családjával tölthet egy hétvégét egy mátrai vendégházban.

 

Az eredményhirdetés helyszínét és időpontját, valamint a kiállításra szánt alkotások listáját június 15-e után közzé tesszük honlapunkon, a www.muzsikalazerdo.hu

Érdeklődni: 

Matúz Viktória This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vagy +36-30-366-09-66

 

Támogatók

A Muzsikál az Erdő Alapítvány biztos háttere a rendkívüli helyzetben szakmai program megvalósítását 2020.évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.   

 

 

 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER -TÁRSFESZTIVÁL

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2018 Muzsikál az Erdő
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.