A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2014. szeptember 27-én Székesfehérvár közelében jelentkezik. Az immár 11 éve szerveződő Príma Díjas „Muzsikál az erdő” nemcsak a Mátrában várja az erdő és a művészetek barátait, hanem elindult az országos rendezvénysorozattá válás útján.

A programok a Gaja-völgyi Tájcentrumban Fehérvárcsurgó határában a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. fő támogatásával jönnek létre. A szervezésbe bekapcsolódott a helyi Erdőkért Egyesület. A szeptember 27-i „Muzsikál az erdő” egyben a helyi Erdők Hete nyitórendezvénye is. Az Erdők Hetét az Országos Erdészeti Egyesület 1996 óta évente rendezi meg, azzal a céllal, hogy országosan felhívja a figyelmet az erdők jelentőségére, fontosságára. A Muzsikál az Erdő Alapítvány, a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. és az Országos Erdészeti Egyesület céljai találkoztak: az erdő közjóléti funkciójának előtérbe helyezése, a környezeti kultúra terjesztése,a környezettudatos, fenntartható emberi életforma népszerűsítése.

  

Fotó: Dőry Ilona     

A „Muzsikál az erdő” a Királyi Erdőben csodálatos erdei helyszínen várja az érdeklődőket. A Gaja-patak szurdokvölgye egyedülálló, természetes erdőtömb a Székesfehérvár környéki kultúrtájban. Változatos növény- és állatvilága, sajátos klimatikus viszonyai különleges szabadtéri koncertteret biztosítanak a rendezvénynek.

Fotó: Dőry Ilona     

Az erdő lombkoronája alatt az 1996-ban alakult Győri Egyetemi Zenekar Mozart A-dúr hegedűversenyét és Mozart g-moll szimfóniáját szólaltatja meg. A külföldön – többek között Németországban, Ausztriában, Svájcban – is koncertező zenekart 1999 óta Ménesi Gergely, a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának a karmestere irányítja. Ménesi Gergely a kezdetektől fogva fellépője, támogatója, sőt egyik emblematikus alakja a„Muzsikál az erdő” rendezvénysorozatnak.

           

A programok összművészeti jellegére jellemzően kiemelkedő képzőművészeti esemény részesei lehetnek a jelenlévők, hiszen a Gaja-völgyi erdőben felavatásra kerül Józsa Judit, kerámiaszobrász, a Magyar Kultúra LovagjaÖsszetartás címűemlékplakettje.

A rendezvény törzsközönsége otthon érezheti magát a Gaja-völgyében, hiszen valamennyi megszokott programelem megvalósul: természetesen részt vehetnek szakvezetéses erdei sétán, ahol néprajzi meglepetések is várják a túrázókat; kerékpártúrával, tájékozódási versennyel várjuk a sportolni vágyókat; a legkisebbek zenei és képzőművészeti, valamint ügyességi programokat találhatnak a Pisztrángos tónál; megtekinthetik az idei „Muzsikál az erdő” fotópályázat díjnyertes képeinek a kiállítását; megkóstolhatják a helyi termékeket és ételeket. A „Muzsikál az erdő” rendezvényeire jellemző módon a napot kötetlen beszélgetésre lehetőséget biztosító borkóstoló és táncház zárja.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk a „Muzsikál az erdő” a Királyi Erdőben rendezvényére. Részletes programtervet a www.muzsikalazerdo.hu honlapunkon találnak.                                                            

                                                                                     A „Muzsikál az erdő” szervezői