Ménesi Gergely (született 1970-ben Budapesten) igen fiatalon kezdte zenei tanulmányait. Első zenekari tapasztalatait már tizenéves korában megszerezte; a Szent István Gimnázium Szimfonikus Zenekarában hegedült. Később zongorázni, orgonálni tanult és több kórusban is énekelt.

 

Tanulmányaikat valamennyien a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Pécsi Tagozatán végezték. A névválasztás a rézfúvós kamarazene gyökeréhez vezethető vissza. Az együttest az 1636-1707 között élt német zeneszerzőről nevezték el, aki nemcsak a toronyzene úttörőjeként alkotott nagyot, hanem mint író is. Mint korának nagy utazója, útjait - így köztük a magyarországi tartózkodását is - úti-regénybe foglalta.

1984-ben végzett az ELTE angol szakán, majd hosszas előtanulmányok és több pályázat után kijutott Japánba, hogy Basót és a haikut tanulmányozza, ám mind inkább magával ragadta a nagy előd, a 12. századi Szaigjó szerzetes költészete. Összesen öt és fél évet töltött Japánban, egy évet a Taisó buddhista egyetemen Tokióban. 1998-ban Oxfordban kutathatta egy éven át a szerzetes költészetét. Csaknem negyven éves koráig volt „professzionális” diák.

„A jelennek pislákoló lángjánál, Nemzetünk régi fényéhez próbálunk gyújtogatni új szövétneket.” 

 A 2005-ös megalakulás óta az együttes, rendszeresen működő táncházakkal, falunapokon, városi rendezvényeken való zenéléssel, alternatív énekórák, népi hangszerbemutatók tartásával, a népszokások, és a népi hagyományok felelevenítésével igyekszik hozzájárulni népi kultúránk életben tartásához. Az együttes saját programját, elsősorban a moldvai, gyimesi, csíki dallamokból, és a népi jeles napok ünnepi szokásaiból állította össze. Az együttes több városi, megyei, országos és külföldi rendezvényen is fellépett már, úgy egyéni műsorral, mint közreműködőként, más együttesek, kórusok programjaiban.

A Dobroda zenekar 2007-ben alakult Nógrád megyében, a Karancs völgyében. Nevüket az ott folyó patakról kapták, amely magyar jelentése "jó víz". Jó és tiszta vízként vigyáznak a Kárpát-medence magyarságának zenei hagyományaira, és ilyen jól és tisztán igyekeznek azt visszaadni az őket hallgató füleknek, hogy a jó vizet minél többen, minél tovább élvezhessék eredeti, tiszta formájában.

Orosz Zoltán harmonikaművész a harmonika szeretetét édesapjától örökölte, ő volt, ki tehetségére
már korán felfigyeltés az első nyolcbasszusos harmonikát is tőle kapta négy éves korában.
A művész három egymást követő évben megnyerte az Országos Harmonikaversenyt felnőtt profi
kategóriában. 2000-ben együttese megkapta a Magyar Rádió rangos elismerését az eMeRTon díjat,
majd stílusteremtő zenei tevékenységét 2008-ban Artisjus Díjjal ismerték el.

A Fourtissimo Zenekar alapítótagja 4 testvér: Valéria, Márton, Gyula, Bence. Mivel mind a négyőjüket apukájuk Kuna Lajos tanította rézfúvóshangszerekre, így kézenfekvő volt egy kis együttes alapítása. Az első pillanatoktól kezdve együtt zenéltek, így fokozatosan vált a játékból életcéllá azegyüttes létezése, olyannyira, hogy az iskolába járás kezdett problémát jelenteni a gyakorlás szempontjából. Az édesanya, Kovács Katalinmerészségének és Polgár László bátorításának köszönhetően 1991. decemberében mind a négyen magántanulók lettek. Ekkor már semmi semállhatott a profi zenész karrier útjába.

A kamaraegyüttes a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művész-tanár hallgatóiból alakult Budapesten.
 

A Corpus Harsonakvartett 2001-ben alakult a Liszt Ferenc Zenemuvészeti Egyetem fiatal növendékeiből.

Tagjai: Sütő András, Pálinkás Péter, Káip Róbert és Nagy Viktor Dániel.

Kezdeti céljuk a rézfúvós kamarazene iránti rajongásukból adódóan a harsona kvartett irodalom megismerése és megismertetése a szakmán belül és kívül egyaránt.

http://www.corpusquartet.hu/

Az együttes alakításának gondolata a 2005. évi FeHoVa kiállításon fogant. Az akkor még csak négytagú formáció mára kilenc főre gyarapodott. Legtöbben hódolnak a vadászat szenvedélyének, de az időközben hozzájuk csatlakozó hivatásos zenészek is erősen kötődnek a természethez.

A Royal Fanfare Ensemble 2002-ben alakult Komlóssy Gábor és Gucz György trombita művészek ötlete alapján.Alapítótagok: Devecsai Gábor, Gucz György, Komlóssy Gábor és Szász József.

Balog Péter 1981-ben született SalgótarjánbanZenei tanulmányait a bátonyterenyei zeneiskolában kezdte. 1994-benmásodik helyezést ért el a Váci Országos Zeneiskolai GitárversenyenTanára Gazsi Éva volt.

Együttesünk megalakításához Salgótarján Finnországbeli testvérvárosában - Vantaa-ban - működő szimfonikuszenekar rézfúvósai adták az ötletet. 1981-ben négy Nógrád megyei vadászkürtös alapította a "Kürt Kvartett"-ünket.Azóta esetenként további közreműködőkkel is bővültünk.

A Kohász Művelődési Központ vett szárnyai alá, így lett a nevünk Kohász Fúvós Kisegyüttes. A 15. születésnapunk utánvettük föl az „AKKORD” nevet. 1998-ban jelent meg az első kazettánk, 1999-ben első videofilmünk, 2006-ban első CD-nk.

Komoly és könnyűzenei műsorainkkal az önálló fellépéseken túlmenően családi, társadalmi és egyházi ünnepeken egyaránt közreműködünk.