"Muzsikál az erdő" a Hírös városban - 2018. május 26-27.

"Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok - 2018. június 30 - július 8.
 

"Muzsikál az erdő" a Körösök völgyében - 2018. szeptember 28-30.

                Szeretettel hívjuk, várjuk az érdeklődőket február 23-án Szurdokpüspökiben a „Muzsikál az erdő” programjaira. „A Muzsikál az Erdő Alapítvány közösségfejlesztő programja a palóc hagyományok ápolása és a Mátra értékeinek megőrzése céljából" című EFOP pályázatának keretében szeretnének a helyi közösség számára egy olyan programot biztosítani, amely lehetőséget teremt a hagyományok megismerésére, népszerűsítésre, találkozásra, beszélgetésre, feltöltődésre.

                A Dűvő zenekar - akik a „Muzsikál az erdő” visszatérő fellépői, a népzene elhivatott művelői, a népi hagyományok őrzői - hamisítatlan, magával ragadó palóc muzsikával készülnek. A „Fölszállott a páva…” által országosan ismertté vált és megszeretett Haraszti testvérek is velünk lesznek. Julcsi és Marcsi csengő hangjával, József pedig varázslatos táncával mutat példát, hogy a tehetség és az elhivatottság, sok gyakorlás milyen eredményeket hoz. Az együttlétet a közös éneklés és egy kis néptánc tanulás zárja majd.

                A Szurdokpüspöki Általános Iskola tornatermében megnyitjuk a 2017-es „Muzsikál az erdő” Fotópályázatából és a 2017-es Gyermekrajzpályázatunk anyagából készült kiállítást. Nagy öröm, hogy sok szurdokpüspöki gyermek rajzát is láthatjuk majd. Az érdeklődők szakvezetéses sétán vehetnek részt, melyet Szabó Lajos erdőmérnök, a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat főszervezője vezet, s a témát a település kivételes természeti értékei adják. Helyi hagyományokat megelevenítő természetes alapanyagokat felhasználó kézműves foglalkozásokat Nagyné Márton Anikó és Varnyú Rita vezeti.

„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

 

Muzsikál az Erdő Alapítvány