"Muzsikál az erdő" a Hírös városban - 2018. május 26-27.

"Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok - 2018. június 30 - július 8.
 

"Muzsikál az erdő" a Körösök völgyében - 2018. szeptember 28-30.

A 14. évadára készülő „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat július 1-én indítja el az idei 9 napos mátrai programfolyamát, mely július 9-ig tart. Minden rendezvénynap más-más település köré szerveződik, ahol a vendéglátó településnek alkalma nyílik bemutatkozni a rendezvényre látogató turisták előtt. 2017-ben újra Tar község ad otthont a nyitónapnak. A gazdag palóc hagyományokkal, „nógrádikumokkal”, történelmi múlttal rendelkező település köré a rendezvénysorozat hagyományos szervezési elvei szerint készülnek a programok. A település lakói és Önkormányzata lelkes hívására, a 2011-es nagysikerű rendezvénynap után újra „Muzsikál az erdő” Taron.

A 2017-es „Muzsikál az erdő” évad 1. napján igazán tartalmas programoknak néznek elébe az érdeklődők. Várja a látogatókat az elmaradhatatlan szakvezetéses erdei séta néprajzi meglepetésekkel. A sportolni vágyók teljesítmény túrán vehetnek részt, s azt követően kapcsolódhatnak a zenei programokhoz. A gyermekeketkézműves foglalkozások és a Lóca Együttes interaktív zenés műsora várja. A látogatók megismerhetik a helyi termelők termékeit, Tar Lőrinc pokoljárásának és Tar Lőrinc Udvarházának a történetét.

A Csevice forrásnál a klasszikus zenei koncertet a Liszt Ferenc Zeneakadémia hallgatóiból alakult kamarazenekarnyújtja Ménesi Gergely vezényletével, aki a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának karmestere. Ménesi Gergely, aki a „Muzsikál az erdő” egyik emblematikus figurája, 6 évvel ezelőtt azon a rendkívül jó hangulatú rendezvényen fellépett és maradandó élményekkel a szívében tért haza. Elmondása szerint a hazaúton sem vágyott a rádió muzsikájára, a tari erdő zenéjét hallgatta, amely még sokáig a fülében csengett.

A Muzsikás Együttes több éve örvendezteti meg a „Muzsikál az erdő” közönségét rendkívüli élményt nyújtó koncertjeivel. Idén a Tar Lőrinc Udvarház Romnál hallhatjuk őket.

            A lemenő nap fényénél a színfalakat a csodálatos táj biztosítja a Tar Lőrinc Udvarház romnál, ahol a nap zárásaként a Tari Kontyvirág Néptáncegyüttes néptáncbemutatóval és táncházzal várja az érdeklődőket. Fenntartható boldog emberi lét csak a természettel összhangban létezhet és ez az összhang csak akkor jöhet létre, hogyha egy adott helyen élő közösség erős és összetartó. A „Muzsikál az erdő” szervezése során nemcsak a helyi értékek – természeti, kulturális, történelmi – bemutatására törekszünk, hanem a rendezvény igazi közösségépítő esemény. A szervezésben a helyi közösség minden tagja részt vett: az Önkormányzat, a néptáncosok, a hagyományőrzők, a helyi iskola, a helyi fiatalok. „Aranygolyók” (helyi fiatalok főzőcsoportja), a Tari Nyugdíjas Egyesület, „Egy a célunk Tarért” Egyesület.

Részletes információt, a programtervet megtalálják honlapunkon a www.muzsikalazerdo.hu -n

 

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót, a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjainkra.

Hiszen tudják: „Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

Muzsikál az Erdő Alapítvány