"Muzsikál az erdő" a Hírös városban - 2018. május 26-27.

"Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok - 2018. június 30 - július 8.
 

"Muzsikál az erdő" a Körösök völgyében - 2018. szeptember 28-30.

A "Muzsikál az erdő" rendezvénysorozat 2017. június 22-én a Magyar Állami Operaház Vörös Szalonjában tartotta tizennegyedik évadának sajtótájékoztatóját.

A sajtótájékoztatón Szabó Lajos, a „Muzsikál az erdő” főszervezője ismertette az idei rendezvénysorozat programjait, érdekességeit. Két fontos gondolatot emelt ki: a tavalyi év során a "Muzsikál az erdő" határokon átívelő és országosan megjelenő rendezvénysorozattá vált, ezt az irányt idén is folytatni kívánja, hiszen a Gyula térségében szerveződő program egy napja a Partiumba látogat. A másik kiemelt gondolat, hogy a rendezvénysorozat régiókat köt össze, az országon belül három térségben jelenik meg. A „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvény sikeresen megvalósult májusban Kecskemét térségében, az év legnagyobb eseményének számító „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok 9 napos programfolyama július 1-e és július 9-e között várja az érdeklődőket, szeptember 29 – október 1-e között kerül megrendezésre a „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében. A régiók művészei bemutatkoznak másik régiókban is: Nagyváradról Gyöngyöspatára érkezik az Osso Varadinum Fúvószenekar, Gyula térségéből Galyatetőre Benedekfi István és Benedekfi Zoltán, Kékestetőre a Dobszerda, Kecskemétről Gyöngyöstarjánba a Csörömpölők Együttes. A programokon az erdei gondolatok, a környezettudatosság, a zene lélekemelő élménye kerül előtérbe. Erdei kirándulások kapcsolódnak össze klasszikus és népzenei koncertekkel, a programsorozat szórakoztató jellegű, mégis igényes, valódi értékeket közvetít és erősít.

Az eseményen Ménesi Gergely, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Szimfonikus Zenekarának karmestere beavatta a sajtó képviselőit azokba a kulisszatitkokba, amelyeket csak a klasszikus zenészek ismernek meg, élnek át a "Muzsikál az erdő"-n. Mivel évek óta fellép a rendezvénysorozaton, már régi ismerősöket is és új érdeklődőket is köszönthet a fellépéseikor. Idén a nyitó rendezvényen, Tar község határában a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból alakult kamarazenekart irányítja. Felhívta a figyelmet arra, hogy ez az esemény kiváló alkalom a baráti beszélgetések folytatására, a művészek és a közönség találkozására, a klasszikus zene népszerűsítésére.

Szokolay Dongó Balázs székely népdalokat és az „Erdőfantázia” című szerzeményét játszotta furulyán, ízelítőt adva a rendezvénysorozat hangulatából. Fassang László orgonaművésszel együtt Kékestetőn ad koncertet július 8-án. Kuriózumnak számít, hogy az ország tetején, az északi sípálya lejtőjén egy igazi zongora szólal meg, megidézve Kodály emlékét.

A „Muzsikál az erdő” várja az erdőjáró, művészetkedvelő látogatókat, a régi ismerőseit és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket programjaira. Információ, részletes programterv: www.muzsikalazerdo.hu

 

Hiszen tudják: „Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

 

Szabó Lajos, Matúz Viktória

Muzsikál az Erdő Alapítvány