"Muzsikál az erdő" a Hírös városban - 2018. május 26-27.

"Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok - 2018. június 30 - július 8.
 

"Muzsikál az erdő" a Körösök völgyében - 2018. szeptember 28-30.

A 14. évadára készülő „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat július 1-én indítja el az idei 9 napos mátrai programfolyamát, mely július 9-ig tart. Minden rendezvénynap más-más település köré szerveződik, ahol a vendéglátónak alkalma nyílik bemutatkozni a rendezvényre látogató turisták előtt. Gyöngyöspata, a gazdag palóc hagyományokkal, történelmi múlttal rendelkező település tavaly kapcsolódott be a rendezvénysorozatba. A Nagyparlagon a hagyományos „Muzsikál az erdő”-s szervezési elvek szerint készülnek a programok idén is.

Július 5-én igazán tartalmas napnak néz elébe Gyöngyöspata. Várja a látogatókat az elmaradhatatlan szakvezetéses erdei séta, a gyermek programok és a képzőművészeti kiállítás, a látogatók megismerhetik a helyi termelők termékeit, a szőlő és bortermelés helyi hagyományait, megkóstolhatják a méltán híres gyöngyöspatai borokat. A helyi borászok „Muzsikál az erdő”-s borválogatással készülnek a rendezvényre.

A rendezvények a Nagyparlagon, különleges természeti értéket képviselő környezetben zajlanak, igazi „Muzsikál az erdő”- s hangulatban ígérkezik testi-lelki feltöltődési lehetőség minden érdeklődő számára. A szakvezetéses erdei sétát követően Fabók Mancsi Bábszínházát láthatják a lombok alatt, a „Tölgyfatündér” című előadás a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt magával ragadja. A „Muzsikál az erdő” évek óta viszi a Mátra jó hírét országszerte, sőt már a határon túlra is, kapcsolatokat, hidakat épít régiók között. Tavaly ősszel Nagyvárad közelében jelentkezett egy rendezvénynappal, s most Nagyváradról érkezik Gyöngyöspatára az Osso Varadinum Fúvós Együttes. Hagyományainkhoz híven a népzene, a hagyományok ápolása is megjelenik, Dr. Agócs Gergelyt és tanítványait üdvözölhetjük, hallgathatjuk múltat idéző zenéjüket és jövőbe mutató gondolataikat.

Fontos, hogy a helyi értékek, nevezetességek bemutatkozhassanak a „Muzsikál az erdő” programjai során. Így a település egyik nevezetességét, a gótikus római katolikus templomot Molnár Károly vezetésével ismerhetik meg az érdeklődők. Molnár László festőművész Kozmosz című tárlatát a művész mutatja be a Galériában. A helyi értékek, kiállítások a település több helyszínén látogathatóak.

Részletes információt, a programtervet megtalálják honlapunkon a www.muzsikalazerdo.hu -n

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót, a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket a teljes egészében ingyenes programjainkra. Hiszen tudják: „Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

 

Szabó Lajos erdőmérnök,

Matúz Viktória