"Muzsikál az erdő" a Hírös városban - 2018. május 26-27.

"Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok - 2018. június 30 - július 8.
 

"Muzsikál az erdő" a Körösök völgyében - 2018. szeptember 28-30.

A Muzsikál az Erdő Alapítvány hagyományaihoz híven a 2017-es évben is alkotói pályázatokat hirdet. A Képzőművészeti, a Fotópályázat, az Irodalmi pályázat mellett az óriási népszerűségnek örvendő Gyermekrajzpályázatra is jelentkezhetnek az érdeklődők. A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2017-ben a 14. évadára készül az ország 3 térségében, valamint az őszi, Gyula térségében szerveződő program egy napja határon túlra, a Partiumba látogat.

Az idei évad első eseményéhez a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvényhez kötődik Gyermekrajzpályázatunk. A harmadik alkalommal meghirdetett Gyermekrajzpályázatra érkező alkotások technikája szabadon választott, bízunk a gyerekek eredeti ötleteiben, kreativitásukban. A zsűri elnöke Telegdi Ágnes író, aki az ünnepélyes eredményhirdetést a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvényünk gyermeknapi programján, 2017. május 28-án tartja meg Lakitelek – Tőserdőn.

Az év legnagyobb eseménye a „Muzsikál az erdő”– Mátrai Művészeti Napok 9 napos programfolyama július 1-a és július 9-e között kerül megrendezésre. Hűek maradunk hagyományos szervezési elveinkhez: a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget.

A Képzőművészeti Pályázatra várjuk magyarországi és határon túli magyar művészek (festőművészek, grafikusok, szobrászok, iparművészek, keramikusok, divattervezők) pályázatát, akiknek az alkotásai összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével. A legjobb alkotásokból összeállított kiállítást a mátrai rendezvénysorozatunk egyik helyszínén tekinthetik meg. A Pályázatot szakmai zsűri bírálja el, a zsűri elnöke Józsa Judit, a Magyar Kultúra lovagja, művészettörténész, kerámiaszobrász.

Ez évben ötödször írt ki Fotópályázatot a Muzsikál az Erdő Alapítvány. A rendezvénysorozat szellemiségével, az erdő szeretetével, az erdő és a zene kapcsolatával, az egészséges életmóddal, a tiszta, zöld környezet iránt érzett felelősségvállalás eszméjével összeegyeztethető témákban bárki, bárhol készült digitális alkotását beküldheti. A zsűri elnöke Haris László fotóművész, az MMA Film- és Fotóművészeti Tagozatának tagja. A Fotópályázat anyagának kiállítását, az eredmények kihirdetését a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok záró rendezvényén, Gyöngyössolymos határában tekintheti meg a közönség. A kiállítás anyaga látható lesz az ország más régióiban szervezett programok keretében.

Az „Muzsikál az erdő” Irodalmi Pályázatára olyan irodalmi alkotásokat várunk, amelyek összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható. A pályázat védnöke Jókai Anna, Kossuth Nagydíjas író, a Nemzet Művésze, aki néhány évvel ezelőtt „erdőünnepnek” nevezte a rendezvényt. Az Irodalmi Pályázat eredményhirdetése a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat kékestetői helyszínén történik. Az eredményeket ünnepélyes keretek között Győrffy Ákos, József Attila-díjas költő, a zsűri elnöke hirdeti ki.

Az alkotókat bíztatjuk, hogy vegyenek részt pályázatainkon. A pályázati kiírások részleteit keressék honlapunkon, a www.muzsikalazerdo.hu-n, a Pályázatfigyelő és a Pályázatmenedzser portálon.

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót, a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket a teljes egészében ingyenes programjainkra. Hiszen tudják:

 „Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

 

Muzsikál az Erdő Alapítvány