"Muzsikál az erdő" a Hírös városban - 2018. május 26-27.

"Muzsikál az erdő" - Mátrai Művészeti Napok - 2018. június 30 - július 8.
 

"Muzsikál az erdő" a Körösök völgyében - 2018. szeptember 28-30.

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2017-ben a 14. évadára készül. Fő célja az erdő és a zene - művészetek erejével a környezettudatos életvitel irányába mozdítani a rendezvény résztvevőit.

Idén 3 térségben jelentkezik a „Muzsikál az erdő”. Az év első eseménye a „Muzsikál az erdő”a Hírös Városban 3 napos programfolyama május 26 – 28. között kerül megrendezésre Kecskemét közelében, a Nyíri erdőben, valamint Lakitelek - Tőserdőn. Az év legnagyobb eseménye a „Muzsikál az erdő”– Mátrai Művészeti Napok 9 napos programfolyama július 1-e és július 9-e között kerül megrendezésre. Ősszel pedig a „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében szeptember 29-e és október 1-e között Gyula térségében, Gyula – Városerdőn, valamint Nagyvárad közelében szerveződik. A rendezvény 2016-ban vált először határokon átnyúlóvá, idén is tervezünk határon túli rendezvényt, valamint fellépési lehetőséget biztosítunk határon túli művészek számára az itthoni rendezvényeinken.

Hűek maradunk hagyományos szervezési elveinkhez: a család valamennyi tagja talál számára vonzó és tartalmas feltöltődési lehetőséget. Várjuk a régi ismerőseinket és az újonnan bekapcsolódó érdeklődőket ingyenes programjainkra. A Príma Díjas és Nógrádikum Díjas rendezvény valamennyi napján lélekben felkészülünk a szakvezetéses erdei séta során a klasszikus zenei és a népzenei erdei koncertekre, ahol országos, sőt világhírű előadóművészek és a helybéli művészeti élet kiválóságai nyújtanak egyszeri, megismételhetetlen erdei koncertélményt. Nem marad el az erdei sport, a színvonalas zenei és kézműves gyermekprogram, a helyi termelők bemutatkozása. Megismerkedhetünk a fenntartható gazdálkodás példáival, valamint tudományos ismeretterjesztő előadásokon bővíthetjük tudásunkat az erdő és a természetvédelem témakörében. A természethez kötődő képzőművészeti kiállítások, a „Muzsikál az erdő”-s pályázatok is – fotó, képzőművészet, irodalom és gyermekrajz - a rendezvény oszlopos tagjaivá váltak. Minden nap zárásaként alkalma nyílik a résztvevőknek kötetlen beszélgetésre, a vendéglátó település megismerésére, hiszen a „Muzsikál az erdő” minden nap más-más településen jelentkezik, ezzel is népszerűsíteni kívánja a vidék, az erdő értékeit. Tervezett helyszíneink: Tar, Szurdokpüspöki, Szentkút, Mátraalmás, Gyöngyöstarján, Gyöngyössolymos, Gyöngyöspata, Kékestető, Galyatető.

Várunk minden erdőjáró, művészetkedvelő látogatót a 2017-es év „Muzsikál az erdő” rendezvényeire. Részletes információt, programjainkat megtalálják honlapunkon, a www.muzsikalazerdo.hu-n. Hiszen ha „Muzsikál az erdő”, akkor „jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

„Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat szervezői

www.muzsikalazerdo.hu

Adószám: 18642036-1-12                  1 %